Prezentarea Proiectului Educațional „Eco Harta României Mari”, la Târgu-Jiu


Asociația „Victoria Internațional”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Centrul Național de Informare și Promovare a Turismului „Constantin Brâncuși”, a organizat în perioada 15 noiembrie – 1 decembrie 2017, un proiect educațional inedit pentru Târgu-Jiu, intitulat „De Ziua Națională reciclăm creativ. Facem eco harta României Mari!”.

Pe data de 1 Decembrie, în Sala de Conferințe a Centrului Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, a avut loc prezentarea proiectului la care au luat parte elevi și cadre didactice, alături de voluntari ai Asociației „Victoria Internațional”.

Au participat la evenimentul moderat de doamna prof. Carmen Vulpe, vicepreședintă a Asociației „Victoria Internațional”, viceprimarul Municipiului Târgu-Jiu, domnul Adrian Tudor, prof. Andrei Popete Pătrașcu, președintele Asociației Naționale pentru Cinstirea Eroilor României Mari, domnul Daniel Dragomir, liderul coordonator al Asociației Cercetașilor Tradiționali din România – Filiala „General Dragalina” Târgu-Jiu.

24272916_1935296636512502_1857595224_n

Doamna prof. Crina-Adriana Gurică, președinta Asociației „Victoria Internațional” declara celor prezenți că „este momentul ca școala să acționeze în vederea formării unor atitudini ecologiste, de înțelegere a relațiilor care există între om și natură. De asemenea, este important să îl ajutăm pe copil să devină o fereastră deschisă spre societatea umană, să ştie cum să se comporte cu cei din jur şi să preţuiască valorile naţionale. Sunt acestea motivele care ne-au determinat ca de Ziua Națională a României să reciclăm creativ și să realizăm din dopuri de plastic eco harta României Mari, pentru că educaţia ecologică este un proces care are scopul să îmbunătăţească calitatea vieţii prin asigurarea oamenilor cu „uneltele” de care au nevoie pentru a rezolva şi împiedica apariția unor probleme de mediu”.

IMG-20171201-WA0043

Lansat pe data de 15 noiembrie 2017, pe site-urile proprii, în mass media și pe site-urile de socializare, proiectul ECO HARTA ROMÂNIEI MARI a atras elevi din șase licee partenere, pentru colectarea dopurilor necesare realizării hărții. „Pentru susținerea proiectului au fost împărțite 1000 de stikere cu tema „De Ziua Națională reciclăm creativ!”, iar confecționarea eco-hărții s-a realizat în perioada 27 – 30 noiembrie 2017, la sediul Centrului Național de Informare și Promovare a Turismului „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Educaţia de mediu poate ajuta oamenii să câştige cunoştinţe, deprinderi, motivaţii, valori şi angajamentul de care au nevoie pentru a gospodări eficient resursele pământului şi de a-şi asuma răspunderea pentru menţinerea calităţii mediului”, ne-a declarat prof. Carmen Vulpe, vicepreședinta Asociației „Victoria Internațional”.

Prezent la activitate, prof. Andrei Popete Pătrașcu, președintele Asociației Naționale pentru Cinstirea eroilor României Mari declara celor prezenți: „Suntem astăzi împreună aici, în această sală, de Ziua Națională a României, pentru un proiect de educație ecologică, de reciclare creativă. Un proiect al Asociației „Victoria Internațional” care a implicat câțiva zeci de voluntari, elevi și profesori care au realizat o hartă a României Mari din dopuri de plastic de la peturile pe care le aruncăm. Ideea a aparținut celor două doamne profesoare Crina Gurică și Carmen Vulpe care au mobilizat voluntarii. Au împărțit 1000 de stikere cu tema proiectului și au încercat să tragă un semnal de alarmă că cerul de culoarea albastră de pe drapelul României poate rămâne albastru și dacă știm să protejăm mediul. În numele Asociației Naționale pentru Cinstirea Eroilor României Mari, îmi revine onoarea sa le înmânez astăzi câte o plachetă de onoare pentru organizarea acestui proiect, asigurându-le totodată de întregul nostru sprijin. Timp de un an se vor desfășura manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri și îmi exprim speranță că vom colabora și cu ocazia altor proiecte.”

24129630_326261237783440_456553870052222172_n

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.