Educația nu trebuie lăsată în totalitate pe seama școlii


 

 

 

 

 

Apel disperat al ministrului Liviu Marian Pop pentru părinți, educația  nu trebuie lăsată în totalitate “pe umerii școlii”, acesta subliniind importanța pe care  familia o are în acest proces. “Dacă lăsăm toată educația unui elev pe umerii școlii nu o să avem succes și s-a dovedit. 27 de ani, prea mult am lăsat educația pe umerii școlii“, a spus Liviu Marian Pop.

Ministrul Educației a precizat și că datele statistice făcute publice la nivel european arată că în România există o problemă legată de educația adulților. “Noi trebuie să lucrăm foarte mult cu educația adulților. Suntem pe ultimul loc în Europa, asta spun datele anul acesta (…) pe zona educației adulților. Și pentru asta e nevoie de mai multe lucruri, nu e suficient școala. Avem nevoie și de familie și de administrație locală. (…) Avem nevoie și de educația adulților și pentru asta e nevoie în primul rând de parteneriate pe care cu siguranță le putem dezvolta, iar unele le putem înființa”, a adăugat el.
În acest context, ministrul Educației a spus că anul acesta 45 de candidați au promovat examenul de bacalaureat, în condițiile în care au absolvit liceul în urmă cu zece ani.
Liviu Marian Pop a mai precizat că bugetul pe care Educația îl va primit pentru anul viitor este cu 20 de procente mai mare față de cel de anul trecut și că este, atât din punct de vedere valoric, cât și din punct de vedere procentual, unul dintre cele mai mari bugete de după 1989. “Anul viitor avem cred că cel mai mare buget din ultimii 27 de ani al Ministerului Educației. Cert e că este cu 20% mai mare ca anul trecut sigur și cred că valoric e cel mai mare din ultimii 27 de ani și procentual din ultimii zece ani, chiar dacă avem un PIB care se apropie de 200 de miliarde de euro anul viitor, avem cel mai mare buget al Educației. Evident, mai avem nevoie și de mai mulți bani, eu sper ca în următorii trei ani de zile fiecare ministru al Educației și fiecare Guvern să majoreze cu 20% bugetul Educației și atunci sigur în următorii trei ani vom fi cu bugetul din PIB în media europeană”, a declarat Liviu Marian Pop.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.