Olimpicii Gorjului se bat pentru premiile naționale


 

 


Peste 100 de elevi gorjeni s-au calificat la fazele naţionale ale olimpiadelor de Limbi moderne, Informatică, Religie, Discipline tehnice- tehnologii, Matematică, Geografie, Fizică, Chimie, Biologie ș.a. Elevii sunt din Târgu-Jiu, Motru, Novaci, dar și din localități rurale. Elevul ȘTEFAN MIHNEA POPEANGĂ,de la clasa a X-a A,CNTV, a reușit performanța de a se califica la 3 olimpiade naționale:Informatică, Geografie și Științele Pămantului (olimpiadă interdisciplinare:Fizică, Chimie, Biologie și Geografie).

La Disciplinele tehnice, la faza națională, s-au calificat elevii: Burincă Armand de la Colegiul Auto Tg-Jiu, Ionuț Vîlceanu de la CT Motru, Eliana Gîrbovan de la CT Motru, Mitrescu Petre Adrian și Bobină Robert de la Liceul Energetic. La Olimpiada națională la Tehnologii s-au calificat: Emilia Păducel de la Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu, Mădălina Bârzava de la Colegiul ”Virgil Madgearu” Târgu-Jiu, Teodora Mărgău de la Liceul Roșia Jiu din comuna Fărcășești, Gabriela Ciobanu și Gheorghe Pora de la Colegiul „Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu. La Olimpiada de Educație Tehnologică s-au calificat: Dragoș Trîncă de la Școala ”Pompiliu Marcea” Târgu-Jiu, Andreea Bocai de la Școala ”Voievod Litovoi”, Răzvan Spineanu de la Școala Gimnazială Constantin Săvoiu și Eduard Sârbu de la Școala Gimnazială Alexandru Ștefulescu Târgu-Jiu.
Elevii Antonia Jianu de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru şi Cristian Cernitoiu de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu, David Ghioc, Mihai Mirela şi Mihai Bistreanu de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Rebeca Văduva, Mălina Luca şi Alexandru Corodati de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Victor Neamțu și Mihai Bratu s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba engleză. Elevele Diana Oprea, Antonia Latu, Alexandra Elinescu şi Georgiana Rîbu de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru, dar şi Cristiana Mindruţ de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu și Mohamed Abdulhadi de la Școala Gimnazială Novaci vor reprezenta județul Gorj la Olimpiada națională de Limba franceză. Elevii Andreea Măgureanu-Stoenescu, Bogdana Burlea, Diana-Andreea Dragotă şi David Frătiţa de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu s-au calificat la faza națională a Olimpiadei la Limba germană. Elevii Carla Maria Merfu-Turneanu de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Bogdan Criveanu, Maria Aggarwa şi Alexandru Cinteză de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” se vor duce la Olimpiada naţională de Limbă italiană.
Elevii Ionuţ Bujor de la Școala „Sfântul Nicolae” Târgu Jiu, Andrei Buleaucă de la Școala „Constantin Brâncuşi” şi Ion Pătroescu şi Veronica Coiculescu de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, Andrei Manasia, Alexandru Işfan, Alexandru Teică, Cristian Mitrea, Ioan Popescu, Angela Dobrotă şi Marian Săvoiu, toţi de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Matematică.
La Olimpiada Națională de Religie s-au calificat Alexandra Toma de la Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae”, Delia Petrariu şi Alexandru Păun de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, Ioana Toloargă, Maria Croitoru şi Gabriel Aribaşi de la CNSH. La Olimpiada națională de Fizică s-au calificat Elena Ulariu şi Andrei Sprîncenatu de la CNGC Motru, Alexandru Guţoiu de la CT Motru, Radu Tăerel, Denis Covei şi Daniel Lungu, de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”, Elena Cărbunescu de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Alexandru Işfan, Corneliu Tilea, Alexandru Nedelcu şi Ioan Ţîr de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Mihai Bratu de la Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu” şi Mădălin Vasile de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu.
Restul rezultatelor nu au fost comunicate public de Inspectoratul Școlar județean Gorj. La capitolul vești bune de data asta, Gorjul va găzdui Olimpiada Națională de Informatică pentru Gimnaziu.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.