Teze unice fără Matematică la admiterea în liceu


 

Pe principiul nici un ministru al Educației fără reforma lui, actuala conducere MEN pregătește o nouă schimbare prin care media obținută de elevi din Gimnaziu nu va mai conta deloc, elevii urmând să dea teze unice la materii din ramura Umanistă sau Reală, fără Matematică la prima categorie. Asta în timp ce părinții, profesorii și elevii solicită de ani buni reintroducerea examenului de admitere în liceu.

MEN  vrea să introducă teze unice la clasele a VII-a și a VIII-a, care să înlocuiască media de gimnaziu și să conteze 20% în media de admitere la liceu. Modificarea a fost anunțată în presă de Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți care a explicat ca subiectele de la tezele unice ar urma să fie concepute de Ministerul Educației, iar tezele elevilor – corectate fie în alte școli, fie în alte județe.
Iulian Cristache a precizat că răspunsul Federației la propunerea înaintată de Minister a fost ca aceste teze sau examenele ulterioare din Evaluarea Națională să fie susținute numai la materiile din profilul pe care elevii vor să îl urmeze la liceu: de exemplu, un absolvent de a VIII-a care vrea la liceu la Uman, să dea Teze sau Evaluarea doar la Română, Istorie și Geografie. Concret, părinții propun ca Matematica să nu mai fie materie obligatorie de examen la finalul clasei a VIII-a.
Conducerea Ministerului Educației s-a întâlnit pe 12 iunie 2018  cu membrii Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP), a anunțat Ministerul, într-un comunicat de presă. La discuții a participat secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Ionel-Florian Lixandru, iar printre subiecte s-a aflat și “admiterea absolvenților ciclului gimnazial în învățământul liceal”, nota atunci Ministerul Educației.
Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a declarat că “Ministerul Educației a propus introducerea de teze cu subiect unic, la clasele a VII-a și a VIII-a, care să reprezinte 20% din media de admitere la liceu și care să înlocuiască media de la clasele V-VIII luată acum în calcul la admitere”.
Subiectele de la tezele unice ar urma să fie concepute de Ministerul Educației, iar tezele elevilor – corectate fie în alte școli, fie în alte județe, mai spune pentru HotNews.ro reprezentantul părinților.
Iulian Cristache a precizat că este pentru a doua oară când reprezentanții Ministerului Educației le propun părinților introducerea de teze unice, de la investirea ministrului Valentin Popa și până acum.
“A rămas în discuție, la nivelul Ministerului, să stabilească disciplinele la care elevii vor da tezele unice. Noi am propus ca ori tezele unice, ori Evaluarea Națională să fie dată în funcție de profilul și ruta educațională dorită de elev”, a declarat pentru HotNews.ro președintele Federației Asociațiilor de Părinți.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.