Învățământul profesional la mare căutare în Gorj


 

Învățământul profesional este  la mare cautare in randul absolventilor de gimnaziu din județul Gorj. Potrivit inspectorului școlar general al județului Gorj, Ion Ișfan, deja s-au ocupat jumătate din locurile aprobate pentru anul școlar 2018-2019 cu elevi care nu au susținut Evaluarea Națională. Sunt elevi care au trecut prin Evaluarea Națională și acum optează pentru școala profesională.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Asociația Oamenilor de Afaceri din județ au organizat o Caravană a Învățământului Profesional, întâlnirile având loc la Peștișani și Bumbești-Jiu.  Potrivit inspectorului școlar general, 313 locuri sunt  deja ocupate la invatamantul profesional, din 768. . La Turceni sunt 42 de copii pe 30 de locuri.

Clase de profesionala sunt la toate liceele tehnologice din judet. Si clasele in sistem dual, infiintate in cinci licee, in parteneriat cu CE Oltenia, sunt la mare cautare, spun cei din conducerea inspectoratului.

Inscrierea in invatamantul profesional se va face in mai multe etape. O etapa s-a incheiat in data de 19 iunie, iar urmatoarea va avea loc in perioada 31 august-3 septembrie.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.