Elevii de la CNET, o nouă activitate în cadrul Concursului Național Euroscola, 2018-2019


 


Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. La această ediție, elevii sunt invitați să identifice și să aleagă unul dintre proiectele realizate cu finanțare europeană în zona în care se află unitatea lor de învățământ și să realizeze o campanie de promovare a acestuia.
Astfel, cei 24 de elevi de la Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” Tg-Jiu, coordonați de prof. Vasilica Tomulescu și inf. Andreea Manică, au ales să demareze o campanie de informare și promovare a unui proiect de success realizat, la inițiativa Primăriei Municipiului Tg-Jiu, prin fonduri europene, Centrul de zi Christian – asistență pentru persoanele tinere şi adulte cu handicap.
Continuînd activitățile din calendarul proiectului cu titlul “Christian” în pas cu Europa, echipa Euroscola din cadrul Colegiului Național “Ecaterina Teodoroiu” Tg-Jiu, a organizat în data de 8 august 2018, în Parcul Central Tg-Jiu, o amplă expoziție de fotografie, desene și informații, intitulată Să îl cunoaștem pe “Christian”.
“Câteva dintre obiectivele acestei campanii și ale expoziției organizate vizează informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la avantajele obținute de comunitatea locală prin proiectul realizat din fonduri europene, Centrul de zi Christian, promovarea participării active a persoanelor cu handicap în viața comunității locale, crearea unei autonomii a individului astfel încât să fie sigur pe propria viață și implicit îmbunătățirea calității și ridicarea serviciilor sociale la standarde europene”, a declarat prof. Vasilica Tomulescu, unul dintre coordonatorii proiectului Euroscola din cadrul CNET.
La această expoziție au participat alături de echipa Euroscola, reprezentanți și beneficiari ai Centrului de zi Christian, cadre didactice și elevi de la instituțiile școlare partenere în această campanie, dar și alți cetățeni ai comunității locale.
“Împreună cu colegii am confecționat panouri ce conțin imagini și informații despre beneficiile aduse comunității locale prin implementarea unor proiecte din fonduri europene, despre Centrul de zi Christian, atât din exterior, cât și din interior. Am realizat și am distribuit afișe, cărți de vizită, pliante cu informații despre campania de promovare pe care o demarăm la nivelul localității.”, a declarat Miruna Borcan, elevă în cadrul echipei Euroscola CNET.
“De când am început această campanie, am întâlnit și am cunoscut oameni minunați la Centrul de zi Christian. Prin bunăvoința acestora, am reușit să prezentăm în cadrul expoziției diverse picturi, obiecte origami, articole din lemn, toate confecționate chiar de persoane cu handicap în cadrul activităților desfășurate la Centrul de zi Christian.”, a declarat Teodora Osiac, elevă în cadrul echipei Euroscola CNET.
Finanțarea europeană determină evoluții economice și sociale chiar în vecinătatea noastră, și tocmai din acest motiv, este esențial să cunoaștem și să înțelegem avantajele obținute prin proiectele comunitare.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.