Manualele digitale vor fi accesibile pe Internet


 

Potrivit comunicărilor făcute de conducerea Editurii Didactice și Pedagogice, manualele digitale vor fi postate pe platforma special destinată, manuale.edu.ro, înaintea începerii anului şcolar, vor avea o calitate ridicată faţă de cele anterioare, fiind adaptate şi copiilor cu cerinţe speciale.

Astfel manualele digitale nu vor mai fi şi pe CD, ci doar vor fi încărcate pe platformă. Manualele digitale vor fi adaptate pentru copii cu cerinţe speciale cu ajutorul Asociaţiei naţionale a interpreţilor autorizaţi în limbaj mimico-gestual.

Directorul Editurii Didactice şi Pedagogice a precizat că nu se poate vorbi despre greşeli în manualul de istorie, aşa cum au fost semnalate în cel de geografie. “Au pornit nişte pseudo-acuzaţii din partea unor autori care aveau manuscrisul declarat admis, însă au primit aviz ştiinţific nefavorabil din partea mediului universitar şi ulterior, când s-a întrunit o comisie pentru a vedea dacă acele avize ştiinţifice nefavorabile la trei dintre cele patru manuale de istorie sunt cumva date în mod eronat, s-a certificat faptul că şi acele avize nefavorabile erau până la urmă reale, adică şi a doua comisie de evaluatori a dat tot aviz nefavorabil. (…) Nu putem spune că manualul de geografie – care va fi tipărit integral şi pentru care tot cei implicaţi ne cerem scuze public şi m-aş bucura ca acelaşi lucru să facă şi autorii şi evaluatorii, pentru că discutăm despre o culpă comună – seamănă cu manualul de istorie din punctul de vedere al greşelilor. În afară de Buonarroti scris greşit şi de o imagine care s-a decalat cu două pagini atunci când tehnoredactorii au pus cuprinsul şi Imnul României, nu putem discuta despre greşeli la istorie”, a explicat ea într-o conferinţă de presă.

Maria Nistor, director EDP,  a ţinut să sublinieze că niciun manual dintre cele scoase la Editura Didactică şi Pedagogică în acest an nu a fost editat ilegal. “Au existat în presă foarte multe acuzaţii din acest punct de vedere. (…) Există societatea EDP, entitate în subordinea MEN din data de 13 august. În perioada 13 iulie – 13 august nu s-au încheiat contracte cu autorii, nu s-au încheiat contracte pentru retipăriri. Deci, orice acuzaţie că ar fi lucrat ilegal este falsă şi am demontat-o anterior”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.