PROIECTUL ERASMUS+ ”Analyse de la Biodiversité et des Cultures pour un Développement plus Durable”


 

 

În perioada 1 septembrie 2018 – 31 august 2020 , elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu participă la un nou Proiect Erasmus+, axa Parteneriate Strategice în domeniul școlar. Parteneriatele Strategice sunt proiecte care creează „punți” de legătură între parteneri din mai multe țări cu scopul de a crește cooperarea internațională prin dezvoltarea de produse educaționale de calitate și inovatoare.
Proiectul ”Analyse de la Biodiversité et des Cultures pour un Développement plus Durable” este coordonat de Collège Boris VIAN din Franța și are ca parteneri : Ecole Marcel Pagnol, Coudekerque-Branche – Franța, Collège de Gavalou, Agrinion – Grecia, Istituto Comprensivo Diotti, Casalmaggiore – Italia, și Școala Gimnazială « Sfântul Nicolae » , Târgu-Jiu, România.
În cadrul acestui schimb de experiență și bune practici, desfășurat în limba franceză, vor fi implicați sute de elevi din ciclul primar și gimnazial prin activități pedagogice centrate pe cele 8 competențe transversale, iar alte câteva zeci de elevi cu vârsta cuprinsă între 13 – 14 ani vor fi însoțiți de cadre didactice în mobilități și ateliere organizate în cele patru țări europene participante.
Acest proiect, care are ca problematică conservarea identității culturale, reconstituie ecosistemul pedagogic în care diversitatea este o bogăție. Diversitatea culturală cuprinde toate comunitățile, fiecare cu identitatea proprie, determinată de originea etnică, istoria, limbajul și expresiile artistice. Așa cum biodiversitatea are nevoie de un ecosistem care să se perpetueze și să evolueze, diversitatea culturală trebuie să fie înrădăcinată într-un sistem cultural și de dialog. Acestea constituie provocări majore pentru dezvoltarea durabilă și valorile europene despre care școala trebuie să informeze.
Varietatea activităților propuse în consorțiu de către Proiectul Erasmus+ ABC2D este gândită în funcție de respectul față de sine, de celălalt, de mediu și de diversitate, fie ele școlare, sociale, intelectuale sau lingvistice. Transferul de cunoștințe de la gimnaziu la școala primară sau de la profesioniștii din domeniu la adolescenții noștri este un avantaj pentru viitorul lor.

Coordonatorul proiectului,
Prof. Liliana Călugăru

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.