Elevi și dascăli rovinăreni în Proiectul ”LEARNING FOR HEALTHY LIFESTYLE-LOHL”


 

 

 

În perioada 08-12 octombrie 2018 , profesori de la  Colegiul ”Gheorghe Tătărescu” Rovinari -Pătrulescu Corina si Vătău Roxana si trei  eleve -Cruceru Mihaela, Roberta Cioroianu (clasa XB) si Nicola Alice ( XIA) au participat la activități de învățare/predare organizate în Turcia, Kaisery la liceul  Halide Nusret zorlutuna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, activităţi în cadrul proiectului  “LEARNING FOR HEALTHY LIFESTYLE”-LOHL-Invăţarea pentru un stil de viata sănătos .

“Proiectul face parte din cadrul programului Erasmus+Actiune cheie2 –Cooperare pentru Inovare si schimb de exemple de bune practici în care se promovează un stil de viaţă sănătos în rândul adolescenţilor, schimbul de experienţă al elevilor la familiile gazdă precum şi îmbunatatirea limbii engleze.

Am participat la diverse activități sportive de la fitness si gimnastică la baschet ,volei si dansuri, plimbări in aer liber,au fost învăţaţi cum să gatească mancare sănătoasă,în acest sens,au fost pregătite diferite gustări  pe care elevii le pot prepara singuri şi  savura atât la şcoală ,în timpul pauzelor cât şi  acasă.

Nu au lipsit nici vizitele educaţionale la Organizaţia Municipală Sportivă Kayseri Spor A.Ş unde am desfăşurat activităţi sportive,competiţii (exemplu ,parcours) între elevi,am fost instruiţi să folosim arcul de către campionul mondial la tras cu arcul (originar din Kayseri) .Au fost prezentate 2 scoli private din orasul Talas si s-a discutat despre sistemul educational din Turcia.In Kayseri există in jur de 10 scoli private cu un numar de peste 2000/3000 de elevi in fiecare.

O altă activitate foarte interesantă a fost vizita culturală şi istorică în regiunea Cappadocia ,o regiune cu multe formatiuni geologice numite “ferry chimney” si plină de însemnătate istorică unde se află Muzeul Naţional în aer liber Goreme  sau Parcul Naţional  Goreme intrat in lista monumentelor mondiale UNESCO in 1985. Acesta reprezintă un complex monahal de biserici săpate în piatră şi capele acoperite cu fresce.

Prin acest proiect, se doreste promovarea unui stil de viata sanatos, dezvoltarea competentelor de comunicare in limba engleza precum si cresterea capacitatii de adaptare si integrare in medii social-culturale diferite.”, ne-au declarat cei implicați în proiect.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.