Elevii de la CNET încheie Concursul Național Euroscola 2018-2019 într-un mod inedit


 

 

În perioada 20 iunie – 20 octombrie 2018, în cadrul  Concursului Național Euroscola, ediția 2018-2019, 24 de elevi de la Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” Tg-Jiu, coordonați de prof. Vasilica Tomulescu și inf. Andreea Manică, au ales să demareze o campanie de informare și promovare a unui proiect de succes realizat, la inițiativa Primăriei Municipiului Tg-Jiu, prin fonduri europene, Centrul de zi Christian – asistență pentru persoanele tinere şi adulte cu handicap.

Campania intitulată sugestiv “Christian” în pas cu Europa, s-a încheiat cu două activități desfășurate în locuri publice de interes general, în Centrul orașului, la groapă, respectiv în Parcul Coloana Infinitului.

  Echipa Euroscola a ales să încheie Caravana “Zâmbește…, Europa te iubește!”din cadrul campaniei, prin organizarea unui amplu spectacol de muzică, dans și poezie, menit să aducă în atenția pulicului larg prezent în data de 11 octombrie 2018, în Centrul Municipiului Tg-Jiu (la groapă), beneficiile campaniei de promovare. Astfel, pe parcursul a două ore, beneficiari ai Centrului de zi Christian, elevi de la Palatul Copiilor Tg-Jiu și elevi de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Tg-Jiu au încântat publicul cu un spectacol de talente. Pe tot parcursul spectacolului, publicul a fost informat despre Concursul Euroscola din acest an, despre importanța proiectelor cu finanțare europeană și despre necesitatea înființării și existenței Centrului de zi Christian în localitate.

Sesiunea de încheiere a campaniei de promovare a avut loc în data de 19 octombrie 2018, în Parcul Coloana Infinitului din Tg-Jiu, unde membrii echipei Euroscola au expus celor prezenți (reprezentanți ai Primăriei Municipiului Tg-Jiu, ai Asociației Persoanelor cu Handicap Oltenia, elevi din cadrul liceului) informații despre activitățile realizate în cadrul campaniei de promovare. Activitatea s-a încheiat cu un inedit Flash mob, la finalul căruia a fost scris mesajul #EU, apreciat de toți cei prezenți în Parcul Coloana Infinitului.

“Ideea promovării proiectului Centrul de zi Christian de către echipa CNET, dovedește deopotrivă existența educației în spiritul valorilor promovate de Uniunea Europeană, dar și responsabilizarea unui segment de vârstă care va decide coordonatele organizării unui viitor mai bun.”, a declarat prof. Marinela Pîrvulescu, coordonator programe și proiecte educative din cadrul Colegiului Național “Ecaterina Teodoroiu” Tg-Jiu.

“Toate activitățile desfășurate în cadrul campaniei au fost interesante, însă consider că spectacolul din centrul orașului a avut cel ma mare impact asupra comunității locale. Am reușit să promovăm nu doar proiectul în sine, Centrul de zi Christian, ci și participarea activă a persoanelor cu handicap la viața comunității.”, a declarat Veronica Coiculescu, elevă în cadrul echipei Euroscola CNET.

“În calitate de reprezentant al Centrului de zi Christian, ne bucurăm că echipa CNET a ales să promoveze acest proiect, care pentru sute de persoane cu dizabilități din localitate constituie o șansă extraordinară de integrare, practic o a doua casă. Urăm succes echipei CNET la Concursul Euroscola din acest an și suntem convinși că această campanie de promovare contribuie la sustenabilitatea proiectului de succes Centrul de zi Christian.”, a declarat Daniel Andrei, director al Centrului de zi Christian Tg-Jiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.