Școlile de șoferi de la Târgu-Jiu doar notă de trecere în 2018


 

Învățământul rutier la Târgu-Jiu, cel practicat prin intermediul școlilor de șoferi, este un dezastru. Practic unul din doi candidați dă banii degeaba instructorilor auto pentru că sunt picați la examenul cu Poliția Rutieră. Peste 5000 de tineri din Gorj au fost respinși în 2018 la examenul de permis auto.

Aproape 12 000  de gorjeni și-au încercat, de la începutul anului, norocul pentru a obține permisul de conducere. Dintre aceștia,  puțin peste jumătate au obținut actul care le permite să șofeze pe drumurile publice, majoritatea picând proba practică. „De la începutul anului până în prezent, în județul Gorj au fost examinați la proba teoretică de obținere a permisului de conducere 11.560 de candidați. Dintre aceștia, doar 5.883 au fost admiși, procentul de promovabilitate la această probă fiind de 50.83%. La proba practică de obținere a permisului de conducere am examinat 10.939 de candidați, 5.879 fiind declarați admiși, 5.060 declarați respinși. Procentul de promovabilitate la această probă este de 53,62%”, a declarat șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Gorj, Ștefan Țacu.

Iată că deși au apărut ca ciupercile după ploaie, școlile auto din Târgu-Jiu nu au deloc rezultate bune. Poate că noile reglementări să oblige instructorii la o activitate mai responsabilă iar cursanții să nu apeleze la acei instructori care au rezultate foarte slabe.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.