Profesorii titulari părăsesc învățământul pentru posturi mai bine plătite


 

 

Circa  500 de profesori titulari demisioneaza in fiecare an scolar din sistemul de invatamant preuniversitar, conform datelor centralizate de la inspectoratele scolare de Ministerul Educației Naționale. Cei mai mulți sunt din zonele dezvoltate unde tentația unui post mai bine plătit este mult mai mare. Situația este îngrijorătoare, vorbim de dascăli  care aleg să renunțe la cariera didactică după ce au absolvit o facultate de profil si au reușit să promoveze examenul de titularizare în învățământ.

Potrivit datelor Ministerului Educatiei Nationale (MEN), in anul scolar 2017–2018 (10 septembrie 2017 – 31 august 2018) au parasit sistemul de invatamant preuniversitar, prin demisie, 424 de cadre didactice cu statut de titular. in acelasi an scolar erau inregistrate peste 209.000 cadre didactice titulare, conform romanialibera.ro.

Bucureștiul  ocupă pozitia de lider în clasamentul demisiilor din învățământ, cu 39 de profesori care au renunțat la cariera didactică. Pe locul al doilea se clasează, potrivit datelor transmise de inspectoratele scolare catre MEN, judetul Cluj, cu 35 de profesori titulari care si-au dat demisia. in top se mai regasesc judetele Mures, cu 31 de titulari care au renuntat la cariera in invatamant, Brasov (24 de demisii inregistrate), Timis (23) si Iasi (22). Ca zona geografica, Ardealul a pierdut cei mai multi profesori titulari in invatamantul preuniversitar.

In anul scolar 2016–2017, aproximativ 550 de profesori titulari si-au dat demisia din invatamant.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.