Suplinitorii ar putea să dispară din învățământul românesc


Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a anunțat  că vrea să modifice legislația astfel încât un candidat care nu a trecut examenul de titularizare în învățământ să nu mai poată fi nici măcar suplinitor. Ideea este greu de pus în practică atâta vreme cât învățământul nu este o atracție pentru cei tineri iar candidații la examene sunt din ce în ce mai puțini.

„E greu să vii în faţa elevilor dacă eşti tu un profesor de nota 5. Şi, de aceea, probabil că vom găsi o formulă în aşa fel încât cei care nu promovează examenul de titularizare să nu mai poată fi cuprinşi în învăţământ nici măcar suplinitori”, a spus Ecaterina Andronescu ăntr-o emisiune televizată.

Ministrul a contestat eficiența școlilor postliceale care pregătesc profesori, pledând pentru întoarcerea la liceele pedagogice: „E bine să luăm în considerare liceele pedagogice. Să nu uităm că toate aceste licee au clase sau grupe de exercițiu pe care elevii învață să fie dascăli. Pedagogia și principiile pedagocice se lipesc mult mai bine la vârsta asta. Postliceala, modulele astea pedagogice s-au dovedit insuficiente”, a adăugat ea.

Ministrul Educației a anunțat și o nouă lege a învățământului pe care o vrea realizată și trimisă Parlamentului pentru dezbatere și vot mai devreme decât anunțase inițial: „Ne-am angajat să fie gata pe 30 martie să o transmitem către Parlament. Cred că trebuie finalizată mai repede, la sfârșitul lunii ianuarie, jumătatea lunii februarie”, a spus Ecaterina Andronescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.