Liceul Tehnologic Bîlteni, a treia oară în proiectul Școala Zero Waste


 

  

 

 Începând cu data de 4 martie 2019, Liceul Tehnologic Bîlteni, reprezentat prin Școala Gimnazială Nr.1 Peșteana-Jiu, participă pentru a treia oară consecutiv, la a șaptea  ediție a celui mai interesant și dinamic concurs de educație ecologică și colectare selectivă: Școala Zero Waste, organizat de asociația Ecostuff  Timisoara, alături de alte 175 de școli din 36 de județe, dintre care 18 școli din județul Gorj. Astfel, județul nostru se remarcă prin prezența la acest concurs cu cele mai multe școli înscrise, fapt datorat promovării competitiei în anii anteriori, în cadrul simpozioanelor județene .     

De ce am ales să participăm și anul acesta?

Consider acest concurs o oportunitate pentru școala noastră dar și o necesitate de implementare a valorilor ecologice în cadrul comunității școlare și locale. Conceptul Zero Waste este adoptat cu succes în multe țări din Europa și din lume și promovează în primul rând reducerea cantității de deșeuri generate de fiecare individ, gospodărie, instituție sau comunitate, plecând de la principiul 3R : Reduce. Reuse. Recycle.

Educația timpurie a elevilor cu privire la reducerea cantității de deșeuri, colectarea selectivă și reciclarea acestora, ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare dascăl, părinte sau membru al societății, având în vedere gradul ridicat de poluare și efectele tot mai vizibile ale acesteia la nivel global. Conștientizarea în rândul celor tineri a păstrării unui mediu mai curat este datoria fiecăruia dintre noi.

Pentru acest an, organizatorii au propus o listă de activități interesante și creative pentru a atrage elevii și pentru a le dezvolta o atitudine pozitivă față de natură. Au lăsat în același timp posibilitatea ca fiecare să vină cu idei noi, dar mai ales viabile și cu impact benefic asupra mediului din orizontul local.

Cu o săptămână înainte de finalizarea concursului, elevii Școalii Gimnaziale Nr.1 Peșteana-Jiu,pot face un scurt bilanț al activităților desfășurate: plantare de pomi fructiferi si arbori, ecologizări la nivelul comunei, campanii de informare a populatiei ,colectarea selectiva de deșeuri, pictura pe pereti pentru înfrumusețarea școlii,transformarea și reutilizarea ingenioasa a deseurilor, târguri de economie circulară, recondiționarea mobilierului școlar, parada modei din reciclabile.

 

Prof. Orzan Claudia Elena

Liceul Tehnologic Bîlteni

 

 

 

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.