Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu”, din nou gazda   Concursului Național de Geografie „Terra”  


 

Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu va fi și în acest an gazda celei de-a VII-a ediții a Concursului Național de Geografie „Terra”, care se va desfășura în data de 18 mai.

Concursul se adresează elevilor din clasele V-VII din instituții de învățământ publice și private din România, fiind organizat de către Ministerul Educației Naționale, Societatea de Geografie din România, Revista „Terra Magazin” și editura CD Press.

Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu a fost desemnată, pentru al treilea an consecutive să găzduiască etapa națională.

Aceasta este una dintre unitățile de învățământ cu rezultate foarte bune ale elevilor la concursuri și olimpiade școlare având cadre didactice implicate în procesul educativ și performanța elevilor, dar și o bună dotare materială. Având unul dintre cele mai performante laboratoare AEL la nivelul județului, școala este implicată și în alte proiecte online.

La etapa națională, participă din fiecare județ, respectiv sector al capitalei, primii cinci elevi pentru fiecare an de studiu, clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, în ordinea descrescătoare a mediilor.

Elevii gorjeni care vor participa pe data de 18 mai, la Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu, vor avea acces la un computer, urmând să completeze formularul de înscriere cu datele personale și ale unității școlare de unde provin, apoi să rezolve un test într-un interval de 90 de minute.

Accesul în sala de concurs pe perioada desfășurării acestuia nu este permis decât personalului de specialitate IT, celor doi profesori asistenți și reprezentanților Comisiei de Organizare și ai Comisiei Centrale a concursului.

Toate subiectele vor fi însoțite de suport cartographic urmând a fi publicate pe site-ul concursterra.ro împreună cu baremele de corectare.

Rezultatele vor fi postate pe site-ul concursului, concursterra.ro, după finalizarea contestațiilor, termenul limită fiind vineri, 07.06.2019.

Organizatorii oferă premii, mențiuni și diplome elevilor câștigători conform regulamentului, acest concurs fiind inclus în Calendarul Concursurilor Școlare Naționale 2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.