Gratuitate pe tren pentru elevi


 

Câştigătorii de la Moscova din 2014, elevul Dumitru Călugăru primul din dreapta

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a anunţat, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că este posibil ca şi elevii să beneficieze în viitor, de transport gratuit cu trenul, cum au în prezent studenţii.

Ministrul Marius Budăi a fost întrebat  de ce elevii nu pot călători gratis cu trenul ca şi studenţii, iar răspunsul a fost următorul:
“Nu avem nicio intenţie să scoatem subvenţiile pentru studenţi din calcul. Noi le-am dat, noi le vom păstra. Considerăm că studenţii circulă în acest moment mult mai des decât elevii. Probabil, pe viitor ne vom gândi şi la extinderea acestei măsuri, dar acum suntem în această situaţie şi noi asigurăm că atât timp suntem la guvernare, nu avem de gând să o scoatem. Pe viitor ne putem gândi şi la extinderea acestei măsuri şi la elevi”.
Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a arătat că acest sector are foarte mult de câştigat prin faptul că studenţii merg mai des la mare, de când călătoresc gratis cu trenul. “Ne ajută foarte mult din punct de vedere turistic, pentru că ştim, studenţii au un buget restrâns pentru vacanţe şi atunci această măsură chiar a venit în întâmpinarea lor. Sunt foarte mulţi studenţi care vin la mare profitând de acest drept şi călătorind cu trenul în mod gratuit. Deci, categoric, nu o să scoatem această măsură”, a spus ministrul Bogdan Trif.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.