SENZAȚIONAL Ministrul Educației promite tablete și acces la internet pentru fiecare copil


La început de lună mai 2020, cu foarte mulți elevi fără terminale digitale și acces la internet, ministrul Educației-Monica Anisie-promite pentru această toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie. Se vorbește și de lecții filmate pentru toate clasele „pentru acele materii care la care putem să facem anumite lecții interesante și atractive pentru elevi”.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a promis public ca din septembrie  toţi elevii vor putea urma cursuri online. „Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, susține ministrul.

Şi cum măsurile pe timp de criză n-au mulțumit pe toată lumea, Monica Anisie are planuri mari pentru toamnă. Vorbim de un plan foarte generos care are o singură problemă, finanțare precară mai ales în aceste vremuri. MEC  a cerut ajutor inclusiv Bisericii Ortodoxe Române pentru dotarea cu tablete a copiilor din medii defavorizate.

Monica Anisie, ministrul Educației, spune: „În acelasi timp, Ministerul Educatiei va pregăti și lecții filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările”.

În învățământ au mai existat asemenea promisiuni.  În 2011, s-a vorbit prima dată despre biblioteca virtuală pentru elevi. Şi apoi despre manuale digitale. Din păcate, au trecut nouă ani de atunci.

Potrivit unor statistici, 4 din 10 elevi nu au participat la lecțiile online din timpul pandemiei – și toți se întreabă acum cum vor recupera materia de pe un întreg semestru pierdut. De asemenea, 8 din 10 elevi au acces la lecșii online pe telefoane inteligente.

„Să luăm un exemplu, pentru că sunt profesoară de limba română. Să spunem că nu am reușit să parcurgem tot din adjectiv. Anul următor, acest conținut îl reiau cu ce a trebuit să învețe copilul și în anul școlar următor. Vom revizui programa să nu îi încărcăm nici pe profesori și nici pe elevi”, anunță Monica Anisie.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.