PERFORMANȚĂ 10 elevi de la CNET calificați în finala Concursului ACSL din SUA


Elevii de la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” au obținut încă un rezultat remarcabil în domeniul informaticii. Astfel, Colegiul Naţional ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu, participă în premieră la prestigiosul concurs ACSL din SUA.

Astfel, 10 elevi din cadrul Colegiului Național ”Ecaterina Teododoriu” Târgu Jiu, coordonați de profesor Mihaela Runceanu, s-au calificat în etapa finală a Concursului Mondial American Computer Science League (ACSL).
Anul acesta va avea loc cea de-a 42-a ediție a concursului unde vor participa peste 300 de echipe din Statele Unite, Canada, Europa, Africa și Asia la diferite secțiuni.
Spre deosebire de Olimpiada de Informatică, la care participarea elevilor este individuală, la concursul ACSL participă echipe de elevi, din aceeaşi şcoală. Competitia este organizata pe categorii de vârste, fiind împărțita în 5 divizii: elementary, classroom, junior, intermediate si senior.
ACSL se desfăşoară în mai multe etape, primele patru fiind individuale şi desfăşurîndu-se online. Pe baza rezultatelor centralizate, echipele care reuşesc să obţină cel mai bun scor sunt invitate să participe la etapa faţă-n-faţă, numită All-Star, care de regulă are loc în Statele Unite ale Americii.
Având în vedere situația creată de virusul SARS – CoV 2, etapa internațională se va desfășura anul acesta on-line în data de 23 mai 2020. Initial, competitia trebuia sa se desfasoare la Academy of Aerospace and Engineering in Windsor, CT, SUA.

Pagina oficială de Facebook a CNET ne-a pus la dispoziție și numele autorilor acestei performanțe, elevii:
Junior Division
1. Robert Marius Cocoroadă
2. Mihai Runceanu
3. Lucia Bianca Tudorache
4. Adrian Constantin Lungu
5. George Gabriel Văduva
Intermediate Division
1. Alexandru Marian Ciobotea
2. Alex Dobrițan
3. Andrei Daniel Lungu
4. Dorel Cristian Șorop
5. Cristian Gabriel Vlădoiu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.