Moțiune simplă la adresa ministrului Educației, Monica Anisie


PRO România și PSD au depus miercuri, 20 mai 2020, o moțiune simplă îndreptată împotriva ministrului Educației, Monica Anisie. Titlul documentului este ”Pas cu pas am ajuns în colaps educațional – PNL a creat România NeEducată”. Documentul a fost depus la Parlament de Victor Ponta, șeful Pro România. Interpretând Constituția într-un mod ”original”, miniștrii Guvernului Orban care au pierdut votul până acum nu au plecat din funcții.

Iată ce conține textul moțiunii:

– Nu au fost comunicate în timp util scenariile și măsurile avute în vedere de minister, în contextul pandemiei de coronavirus;

– Nu au fost comunicate nici măcar acum variantele de metodologii pentru examenele din anii terminali;

– Nu au fost comunicate în timp util procedurile pentru concursurile de titularizare și definitivat;

– Nu au fost comunicate graficul și modalitatea în care se vor da probele de aptitudini pentru admiterea în unitățile de învățământ vocațional;

– Nu au fost comunicate posibile scenarii pentru încheierea anului școlar;

– Nu a fost elaborată o procedură de lucru la domiciliu pentru cadrele didactice, pentru personalul didactic auxiliar, pentru directori, inspectori școlari și pentru personalul nedidactic.

– Nu a fost implementat și actualizat programul Euro 200, astfel încât toți elevii să aibă la dispoziție un computer, laptop sau tabletă pentru continuarea studiilor.

– Nu a existat niciun fel de coerență cu privire la stabilirea unui calendar pentru începutul de an școlar, nici pentru grădinițe și nici pentru școli.

Textul moțiunii face referire la eșecurile ministrului Educației atât pe perioada stării de urgență, cât și înainte.

Doamnă ministru, mai avem nevoie de profesori? Până mai ieri nu se știa când se va da concursul pentru titularizare pentru că nu v-ați gândit ce vor face miile de absolvenți care s-au pregătit pentru concursul de titularizare și pentru definitivare în învățământ. Vor reuși să-și găsească aici, în România, locul de muncă pentru care s-au pregătit? Sau vor fi nevoiți să plece în străinătate, ca mulți alți români, să îngroașe rândurile experților pe care România i-a exportat în ultimii ani? ​Vorbim de mii de absolvenți, viitori profesori, care nu au putut face nicio predicție pentru viitorul lor profesional. Adevărul este, doamnă ministru, că ați reușit să bulversați toți actorii sistemului de învățământ: elevi, părinți și profesori!”, au sancționat inițiatorii.

Până acum alte două moțiuni simple au fost inițiate și votate în Parlament de PSD și partidele de Opoziție, este vorba despre cele împotriva miniștrilor de la Finanțe, Florin Cîțu și de la Agricultură, Adrian Oros.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.