Tablete și laptopuri gratuite pentru elevii cu bursă socială


Ministerul Educaţiei şi Cercetării va avea obligaţia să asigure elevilor care primesc bursă socială dispozitive electronice pentru desfăşurarea online a procesului educaţional, au decis deputaţii, prin adoptarea propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011. S-au înregistrat 246 de voturi “pentru” şi 75 de abţineri. Sute de primării din țară refuză să dea burse sociale.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare completarea art. 70 şi art. 94 alin. (2) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea instituirii obligaţiei Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a asigura elevilor care îndeplinesc condiţia pentru a primi bursă socială, precum şi cadrelor didactice, dispozitive de tip laptop sau tabletă, conectate la internet, astfel încât procesul educaţional să se poată desfăşura şi online.

Potrivit unui amendament introdus la articolul 70 din Legea educaţiei naţionale, “Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive şi acces la Internet, pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale şi Platformei şcolare de e-learning”.

Potrivit modificării articolului 94 din Legea educaţiei, la atribuţiile Ministerului Educaţiei şi Cercetării, pentru mediul preuniversitar, prevăzute de lege, a fost introdus un amendament conform căruia se va asigura fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev care are dreptul la bursă socială un dispozitiv de tip laptop sau tabletă, conectat la Internet, pentru a putea participa la activităţile de e – learning desfăşurate în afara orelor de la clasă.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.