REVENIRE Lucrările de la Evaluare Națională și Bacalaureat se corectează în alte județe


Corectarea lucrărilor la examenele de Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 se va face în sistem încrucișat, în alte județe, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie. Deși așteptată, măsura s-a luat cu o întârziere foarte mare.

Monica Anisie i-a anunțat de această decizie pe inspectorii școlari, într-o videoconferință. Inspectorii școlari cunoșteau această intenție dar este reproșată întârzierea deciziei.

Reținem că documentele oficiale nu vorbesc despre corectarea încrucișată  între județe a lucrărilor elevilor de la Bacalaureatul și Evaluarea Națională 2020 și nu este prevăzută ca obligatorie în niciun document oficial, deși Monica Anisie a promis încă de la prima conferință ca ministru că o va reintroduce.

Eliminat în toamna trecută, articolul buclucaș spunea: “Profesorii evaluatori dintr-un județ/municipiul București nu evaluează lucrări ale candidaților din propriul județ/municipiu”. Cum nici Monica Anisie nu îl introdusese în Ordinul privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național 2020, s-a crezut că s-a revenit la corectarea în județ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.