Examenul de titularizare decalat pentru 29 iulie 2020


Examenul de Titularizare 2020 ar putea avea loc miercuri, pe 29 iulie 2020. Ministerul Educației și Cercetării a refăcut calendarul concursului național de titularizare în învățământ, în condițile în care acesta era suspendat, Legea 55/2020 interzicând organizarea concursurilor de angajare în instituții publice în perioada stării de alertă.

Președintele Klaus Iohannis a semnat în această săptămână decretul de promulgare   a unei legi care permite organizarea titularizării în perioada stării de alertă, proiect asumat de PSD.

Anul trecut la consursul național de titularizare au participat circa 27.000 de candidați, profesori și viitori profesori. Proba scrisă de la titularizare era programată inițial pe 15 iulie 2020.

După cum se știe, Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și inspecția în profilul postului.

Examenul de definitivat se va organiza conform calendarului existent, pe 22 iulie 2020.

Așa cum a anunțat ”Școala Gorjeană”, pe 23 iunie 2020 Senatul, în calitate de cameră decizională, a votat modificarea articolului din Legea 55/2020 care bloca organizarea concursurilor de angajare în instituţii publice, inclusiv titularizarea în învăţământ. Modificarea apare în proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ. Amendamentul a fost propus de fostul ministru Mihnea Costoiu, senator PSD.

.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.