Se anunță investiții masive pentru școli


Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, care a fost prezentat miercuri de Guvern, are şi o componentă referitoare la infrastructura pentru educaţie. Ne dorim ca măcar în parte acest proiect să nu rămână doar pe hârtie.

Pentru perioada 2021 – 2027 se au în vedere investiţii în unităţi şcolare, după cum urmează:

  • 2.488 de unităţi şcolare vor fi incluse în programe de modernizare/ reabilitare, costurile estimate – 6,046 miliarde de lei
  • 375 de unităţi şcolare vor beneficia de investiţii în valoare de 31,4 milioane lei pentru conformarea grupurilor sanitare (alocare 2020).

La programul “Reforma Educaţiei Timpurii” este prevăzută finanţarea construcţiei unui număr de 180 de grădiniţe cu program prelungit sau săptămânal – 146 milioane euro.

În ceea ce priveşte construirea/ modernizarea de campusuri şcolare/ cămine studenţeşti/ centre universitare, planul de relansare economică prevede:

  • construirea a 40 de campusuri şcolare care să includă: şcoală, liceu, internat, teren sport, ateliere, laboratoare, cantină, cu o valoare totală de aproximativ 2 miliarde lei;
  •  construirea a 30 de cămine studenţeşti care totalizează 10.244 de locuri de cazare pentru 30 de instituţii de învăţământ superior de stat din 13 centre universitare. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la 1,248 miliarde de lei. 
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.