
Toate școlile vor face ore remediale cu elevii în semestrul II, față în față, după orele de la clasă, iar elevii și profesorii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta, a anunțat ministrul Educației. Sorin Câmpeanu a declarat că toți profesorii vor fi plătiți suplimentar pentru orele remediale și că a identificat deja ca sursă de finanțare 30 de milioane de euro bani europeni.
Ministrul Educației spune că nu există școală în România unde să nu fie nevoie de ore de educație remedială.
”Printre cele 7.203 școli nu este niciuna care să poată spune că n-are nevoie de niciun fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale, într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că trebuie făcute față în față. Acțiunile remediale trebuiesc făcute peste programul specific, clasic aferent semestrului II. Deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Mai multe ore la școală pot însemna și și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă. Dar vom vedea care este disponibilitatea în funcție de specificul fiecărei școli”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Ministrul a precizat că toți profesorii vor fi plătiți suplimentar pentru orele remediale. Oficialul a susținut că au fost identificate deja fondurile necesare: 30 de milioane de euro bani europeni, notează sursa citată.
Redeschiderea școlilor începând din semestrul al doilea, pe 8 februarie 2021, nu va depinde de cât de mulți profesori vor fi de acord cu vaccinarea anti-COVID, ci de cât de mult va scădea rata de incidență a cazurilor de COVID-19, a precizat ministrul Educației. ”Orice persoană din sistemul de învățământ care se va vaccina va însemna un minus cu privire la riscul de transmitere a acestui virus. Indiferen de rezultatul disponibilității pentru vaccinare, noi ne dorim începerea școlii”, a afirmat Cîmpeanu.