Sute de elevi cu situația școlară neîncheiată în Gorj


Invitată la emisiunea EDUCAȚIA de la EMI TV, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj-Dana Constantinescu-a anunțat că 377 de elevi din învățământul primar și gimnazial din județ au situația școlară neîncheiată pe primul semestru al acestui an școlar,.Este vorba despre elevi care nu au participat la cursurile online, deși au avut conexiune la internet și dispozitive.

Cele mai multe astfel de situații se întâlnesc la gimnaziu, în special în rândul elevilor de clasa a VIII-a. La nivelul județului Gorj avem 377 de elevi cu situația neîncheiată care au avut conexiune la internet și dispozitive. Din ciclul primar avem 24 de elevi de clasa I, 16 elevi de clasa a II-a, 14 elevi de clasa a III-a și 29 de elevi de clasa a IV-a. La gimnaziu, în aceeași situație se regăsesc 62 de elevi de clasa a V-a, 77 de elevi de clasa a VI-a, 74 de elevi de clasa a VII-a și 81 de elevi de clasa a VIII-a.

Amintim că, potrivit Ordinului ME 3.108/2021, în acest an școlar, numărul de calificative/note acordate semestrial fiecărui elev, la fiecare disciplină de studiu, poate fi de minimum două, indiferent de numărul de ore alocat disciplinei prin planurile-cadru, iar situația școlară a elevilor declarați amânați pe semestrul I poate fi încheiată în primele opt săptămâni de la revenirea la școală.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.