Lovitură pentru sindicatele din sistemul public


După ce a luat mai multe măsuri împotriva salariaților din sistemul bugetar, premierul Florin Cîțu a declarat, într-un interviu dat în această săptămână că Guvernul pregătește în următoarele săptămâni o ordonanță de urgență prin care va elimina cotizarea automată lunară la sindicat în cazul angajaților de la stat care s-au înscris într-o organizație sindicală. Măsura se va aplica și în Învățământ. Cîțu spune că nu i se pare normal ca oamenii să plătească automat o cotizație și că dacă cineva dorește să fie membru al unei organizații sindicale ”să facă efortul lunar să plătească”.

Premierul a mai afirmat că este evident că protestele din ultima perioadă sunt manipulate politic de PSD, precizând că nu a văzut niciun protest în perioada PSD ”când creșteau taxe”. Cîțu a mai declarat că protestele sindicatelor ar reflecta ”o atitudine necolegială și neprincipială față de sectorul privat”, care nu a ieșit în stradă, deși peste 1,4 milioane de angajați au fost în șomaj tehnic în timpul pandemiei.

Premierul pare să ignore faptul că au existat creșteri consistente de venituri în sectorul bugetar începând cu 2017, deci au existat mai puține motive de proteste iar sectorul privat nu are sindicate din diverse motive. Măsura a mai fost luată în guvernarea PDL dar nu a avut eficiența scontată de autorități.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.