Am putea avea concursuri pentru directorii de școli în luna mai 2021


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli. Obiectivul este ca totul să aibă loc înainte de vacanța de vară. Potrivit acestei declarații și ținând cont că trebuie organizate concursuri înainte pentru inspectorii școlari, rămâne luna mai 2021 ca singura perioadă posibilă.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că e nevoie de conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective. În acest sens, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, „trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de școli. Este un element esențial, dacă vrei să faci evaluare. Pentru că, în orice sistem, directorul unei școli va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, legate de criteriile de performanță ale elevilor.”

Întrebat de presă dacă urmează un proces de scoatere la concurs a tuturor posturilor de directori din țară, Sorin Cîmpeanu a răspuns afirmativ. Ministrul a precizat că „obiectivul este să reușim acest lucru înainte de vacanța de vară” și că vor fi scoase la concurs atât posturile de directori, cât și cele de directori adjuncți. 

.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.