3593 de elevi din Gorj înscriși la ore remediale


Aproape 3600 de elevi din județul nostru au fost înscriși în vederea participării la activitățile remediale organizate în cadrul Programului național pilot de tip ,,Școala după școală”. Conform ordinului Ministerului Educaţiei care stabileşte metodologia orelor remediale, părinţii au putut să îşi înscrie copiii în programul remedial până la data de 3 martie, iar activităţile propriu-zise vor începe din 8 martie 2021. Având în vedere că unele școli s-au înscris cu toți elevii, rezultă că învățământul online a fost un fiasco în zonele respective.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), numărul total al elevilor din învățământul primar și gimnazial din județul nostru care au fost înscriși la activitățile remediale este de 3593. ,,Avem înscriși 3593 de elevi, din care: clasa pregătitoare – 283, clasa I – 360, clasa a II-a – 406, clasa a III-a – 429, clasa a IV-a – 477, clasa a V-a – 372, clasa a VI-a – 339, clasa a VII-a – 405, clasa a VIII-a – 522. Cele mai multe cereri au fost depuse la: Școala Gimnazială Țânțăreni – 179, Școala Gimnazială ,,Voievod Litovoi” Târgu-Jiu – 157, Școala Gimnazială Mușetești – 103, Școala Gimnazială Telești – 102, Școala Gimnazială ,,Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu – 92, Școala Gimnazială Dănciulești – 88, Școala Gimnazială ,,Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu – 84, Colegiul Auto ,,Traian Vuia” Târgu-Jiu – 83 și Colegiul Național ,,George Coșbuc” Motru – 80”, a declarat inspectorul școlar Nicolae Negrea.

Potrivit normelor metodologice aprobate prin ordinul M.E. nr. 3300/2021, pot beneficia de orele remediale elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, întrucât nu dispun de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune fiabilă la internet, elevii care se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau au situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplină, precum şi elevii care au nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare.
Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, inspectoratele școlare vor stabili lista unităților de învățământ care vor organiza activități remediale în cadrul Programului național pilot de tip „Școala după școală“, dintre cele care au optat pentru organizarea acestor activități, până pe 5 martie, urmând ca activitățile remediale să înceapă pe 8 martie. Pentru acoperirea costurilor organizării și participării elevilor la activitățile de educație remedială, se acordă unităților de învățământ care organizează Programul național pilot de tip „Școala după școală“ un sprijin financiar de 0,4 ISR/lună, exprimat în lei, per copil înscris în program, respectiv 200 de lei/lună. Condiția de acordare a sprijinului financiar lunar unităților de nvățământ care organizează Programul național pilot de tip „Școala după școală“ este de participare a elevilor la cele 20 de ore/lună de activități de educație remedială. În condiții excepționale, un elev poate să absenteze lunar cel mult 5 ore de la activitățile remediale.
Reducerea sprijinului financiar acordat unui elev se va face dacă numărul de absențe este mai mare de 25% din totalul de ore prevăzut pe lună pentru un elev. Absențele înregistrate din motive medicale nu conduc la diminuarea sprijinului financiar.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.