Peste 3000 de candidați la Bacalaureat în Gorj


Peste 3000 de absolvenți de liceu din județul Gorj s-au înscris în vederea participării la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din 2021. Cei mai mulți dintre candidații înscriși sunt din promoția curentă.

Potrivit celor comunicate de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, 3315 absolvenți de liceu s-au înscris la prima sesiune de examen. Dintre aceștia, 2515 sunt din promoția curentă, iar 800 din promoțiile anterioare. Sesiunea de vară debutează Primele două săptămâni ale examenului (14 – 25 iunie) sunt rezervate însă pentru echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale. Potrivit Metodologiei în vigoare, nivelurile de competență lingvistică se stabilesc în urma echivalării cu media aritmetică, fără rotunjire, a mediilor anuale obținute de candidat pe parcursul învățământului liceal, la disciplina limba și literatura română/limba și literatura maternă, respectiv limba modernă de circulație internațională aleasă pentru susținerea probei. Nivelul de competență digitală la examenul național de bacalaureat se stabilește calculând un punctaj de la 5 la 10 pe baza mediei aritmetice, fără rotunjire, a mediilor anuale obținute de candidat la disciplina Tehnologia informației și a comunicațiilor în clasele a IX-a, respectiv a X-a.
Probele scrise se vor desfășura în perioada 28 iunie – 1 iulie 2021, astfel: 28 iunie 2021 – Limba și literatura română, 29 iunie 2021 – Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), 30 iunie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării, 1 iulie 2021 – Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 5 iulie, până la ora 12.00, iar contestațiile se vor depune în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00; rezultatele finale se vor afișa pe 9 iulie.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.