Noua Lege a Educației vor fi două


„Noi va trebui să avem o nouă lege a educației, cel mai probabil o lege a învățământului superior, separat de o lege a învățământului preuniversitar.”, a declarat vineri seară ministrul Educației. Acesta a afirmat că în noua lege va cuprinde concluziile proiectului „România Educată”.

„În această lege, trebuie să fie cuprinse toate concluziile proiectului România Educată, care a făcut obiectul unor dezbateri largi într-o perioadă lungă de timp. Vor trebui să fie cuprinse așteptările de la sistemul de învățământ care avea foarte multe probleme cronice înainte de criza sanitară și care au fost amplificate enorm de criza sanitară”, a spus vineri seara Sorin Cîmpeanu.

Acesta a mai completat că „suntem într-un punct de minim din multe perspective. Dacă nu avem toate aceste lucruri într-o lege, inclusiv subiectul salarizării, într-o lege organică, specifică a învățământului, cred că nu vom reuși să ne redresăm.”

Noua Lege a Educației, care ar trebui să fie gata până la 1 septembrie 2022, va fi împărțită într-o lege a învățământului și alta a învățământului preuniversitar.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.