STEM la Colegiului Tehnic ,,GENERAL GHEORGHE MAGHERU”


În perioada 09-13 mai 2022, s-a derulat la Târgu Jiu ultima mobilitate a proiectului „ INNOVATION, ICT AND MATHEMATICS” la care 6 elevi și 2 profesori din Spania, I.E.S. IIT-Calderón de la Barca, Pinto, Madrid și 6 elevi și 3 profesori din Cehia, „Stredni zdravotnicka skola a Vyssi odborna skola zdravotnicka, Plzen, Karlovarska 99, precum și elevi și profesori de la Colegiului Tehnic ,,GENERAL GHEORGHE MAGHERU”, au desfășurat workshopuri STEM (științe: matematică/informatică/ fizică/ chimie)

„Colega noastră, prof.dr. Rocselana Verdeș, ne-a oferit oportunitatea de a organiza în aceste zile de mai o interesantă mobilitate în cadrul proiectului pe care îl coordonează din partea României «INOVAȚIE, TIC ȘI MATEMATICĂ».

Întregul colectiv de cadre didactice s-a implicat în activitățile acestui proiect, iar o parte dintre noi au coordonat workshop-uri în echipe mixte de elevi și profesori.

S-au desfășurat în aer liber activitățile cu titlul: Șirul lui Fibonacci și numărul de aur în operele lui Brâncuși (Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului), Matematică la Castelul Huniazilor și la Grădina lui Zoe, propuse de doamna profesoară Simona Măgureanu. De asemenea, doamna profesoară Măgureanu a realizat activitatea Geogebra în studiul funcțiilor matematice, cu participarea activă a tuturor elevilor și cadrelor didactice din țările partenere.

Doamna profesoară Ramona Uscătescu și domnul director Marius Buzera au fost amfitrionii activității Matematică și TIC în chimie.

Au urmat apoi activitățile propuse de catedra de Industrie Alimentară: Suprafața și volumul celulelor microorganismelor (profesor Lavinia Rada), Determinarea porozității pâinii (profesor Elena Crăc) și Variața densității soluțiilor în funcție de concentrație (profesor Carmen Vulpe). Acestea s-au desfășurat în laboratorul de chimie și microbiologie, cu utilizarea de asemenea, a tehnologiei: calculator, tablă interactivă, aplicația Geogebra. Elevii români au lucrat alături de colegii lor din Europa, cadrele didactice au realizat schimb de idei și bune practici cu profesorii din Spania și Cehia.

Am finalizat o săptămână provocatoare și cu siguranță elevii și profesorii implicați au rămas cu amintiri și prietenii de lungă durată.”, a declarat prof. Vulpe Carmen.

Vizitele culturale la Castelul Corvinior, Giardini di Zoe, Peșterea Muierii, mânăstirile Lainici și Polovragi, Căsuța răsturnată, au fost doar prilej de a învăța împreună.

Ultima mobilitate se va desfășura în Cehia, Pilsen, unde 6 elevi din fiecare țară parteneră va comunica înlimba engleză, va învăța de la alți profesori abordări STEM, așa cum sistemul educațional românesc nu le poate oferi, cel puțin curricular. Cu siguranță elevii Magheru se vor bucura de interacțiunile culturale și de prieteniile cu elevi din Spania și Cehia.

Once Erasnus, always Erasmus!

Prof.dr. Verdeș Maria-Rocselana

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.