Dumitru Călugăru, locul I la Olimpiada Internaţională de Chimie


 

 

 

 

 

 

 

 

Câştigătorii de la Moscova din 2014, elevul Dumitru Călugăru primul din dreapta

Câştigătorii de la Moscova din 2014, elevul Dumitru Călugăru primul din dreapta

Aşa cum a anunţat în excluvitate ŞCOALA GORJEANĂ în cursul zilei de sâmbătă, elevul Dumitru Călugăru de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu a obţinut medalia de aur la a XXXXVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 11 – 17 mai, la Moscova.Prezentăm mai jos comunicatul de astăzi, 18 mai 2014, al Ministerului Educaţiei Naţionale:

„Elevii din lotul olimpic de chimie al României au obţinut 5 medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz la a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 11 – 17 mai, la Moscova. Este cel mai bun rezultat din istoria participărilor româneşti la această competiţie, în urma căruia România a ocupat primul loc pe echipe. România a surclasat ţara gazdă, Federaţia Rusă, care a obţinut doar 3 medalii de aur din cele 10 posibile.

Cei cinci elevi medaliați cu aur sunt Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ștefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Dumitru Călugăru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti). Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) a obţinut medaliade argint, iar medalia de bronz a fost obţinută de Gabriel Dragoş Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ).
La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev” au participat 105 elevi din 16 ţări. Concursul a presupus parcurgerea a trei probe, timp de  5 ore, dintre care două probe teoretice şi una practică/experimentală, toate cu un grad de complexitate extrem de ridicat. Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 secţiuni incluse: chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.