Elevi din Polonia învaţă la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”


DSC_002625 de elevi liceeni din Polonia au ajuns în aceste zile în oraşul lui Brâncuşi, în schimb de experienţă la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu. Ei vor rămâne două săptămâni  în Gorj. Între cele două instituţii de învăţământ există un parteneriat încă de acum 4 ani, concretizat în mai multe proiecte.

Potrivit directorului Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru”, vizita elevilor şi profesorilor polonezi face parte dintr-un proiect, iar înfrăţirea dintre cele două licee a fost făcută în urmă cu 4 ani. Marius Buzera, directorul acestui liceu, ne-a declarat:„Este vorba de lansarea oficială a proiectului Comenius bilateral între Liceul Gheorghe Magheru şi Liceul Joseph Bem Ostrolenka-Polonia. Prin acest proiect 25 de elevi şi 5 profesori de la liceul polonez vor participa timp de două săptămâni la diverse activităţi în cadrul liceului nostru. În cadrul municipiului şi al judeţului Gorj vor încerca să afle mai mult despre istoria şi tradiţiile noastre, despre cultura noastră şi vor participa alături de elevii noştri la ore de română, de matematică pentru că una din activităţile incluse în proiect este învăţarea limbii române, iar pe lângă participarea la ore vor încerca să realizeze diverse produse ale proiectului care să valorizeze personalităţile şi cultura locală”.

De la acest eveniment nu a lipsit nici prefectul judeţului, Alin Văcaru, care şi-a exprimat mulţumirea faţă de interesul şi implicarea atât a autorităţilor locale, a profesorilor gorjeni dar şi a elevilor, în astfel de proiecte educaţionale. Alin Văcaru, prefectul de Gorj, spunea cu prilejul deschiderii cursurilor: „Ne aflăm astăzi aici la un alt proiect de la Liceul Gheorghe Magheru unde este un schimb de experienţă între cele două licee şi un liceu din Polonia. Mă bucură acest fapt când văd că în fiecare liceu există interes din partea cad,  relor didactice, un interes pentru a încerca să aducă un surplus de valoare pregătirii elevilor din liceul dumnealor. Sunt foarte multe licee, şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean este un proiect foarte mare unde pregătesc elevi de clasa a VIII-a şi nu poate decât să te bucure faptul că atât autorităţile locale, judeţene cât şi inspectoratul, profesorii dar şi copiii sunt interesaţi de acest gen de proiecte”. Profesorii şi liceeni polonezi veniţi în vizită la Târgu-Jiu sunt extrem de atraşi de frumuseţile judeţului, dar şi de oameni şi elevii de aici, iar în perioada pe care o vor petrece aici au de gând să vizite cât mai multe locaţii turistice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.