Profesorii gorjeni navetiști vor executa administrațiile locale


constantin-huicaCirca  400 de cadre didactice din judeţ, care au acţionat în instanţă administraţiile locale pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea şi au obţinut decizii definitive şi executorii, aşteaptă să le fie decontată naveta, a declarat preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ (USLI) Gorj, Constantin Huică. Executarea silită ar putea fi următorul pas de urmat, în discuție fiind și alte sute de cadre didactice.

 

Potrivit lui Constantin Huică, banii care trebuie plătiţi sunt aferenţi perioadei septembrie 2013 – iulie 2014, fiecare profesor în parte având de primit o anumită sumă, în funcţie de distanţa parcursă de la domiciliu la locul de muncă.

Constantin Huică, liderul USLI Gorj, a declarat: „Decontează naveta tot primăriile care au decontat întotdeauna, în rest cu celelalte suntem cu acţiunile în instanţă. Este vorba despre perioada anului trecut septembrie 2013 – iulie 2014. Acţiunile sunt individuale fiindcă fiecare profesor are de recuperat o anumită sumă, în funcţie de distanţa unde face naveta. Sunt aproximativ 400 de asemenea dosare. Există şi situaţii când primarii decontează greşit pentru că ei trebuie să deconteze după Legea 1 (Legea Educaţiei Naţionale – n.r.), dar ei decontează după legea bugetului. Trebuie să deconteze integral şi nu doar pe o distanţă de 50 de kilometri”. Huică mai spune  că, deşi profesorii care au acţionat în instanţă primăriile pentru decontarea navetei au obţinut decizii definitive şi executorii, edilii din localităţile respective motivează că nu au bani pentru plata navetei. „Toate dosarele au câştigat, sunt decizii definitive şi executorii, nu se pune problema că nu s-au câştigat, este legal, dar primarii motivează că nu au bani. Ei doar amână plata acestor bani. Cel mai bine ar ca profesorii să îşi pună un avocat şi să oblige primarii la cheltuieli de judecată, atunci nu o să le mai convină să acopere şi cheltuielile de judecată”, a declarat  Constantin Huică.

La nivel judeţean, circa o mie de profesori ar trebui să beneficieze de decontarea navetei, dar efectiv doar 600 dintre aceştia au primit în ultimul an  banii respectivi. De asemenea, mai există restanțe și din anii trecuți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.