Se face echivalarea studiilor pentru cadrele didactice


remus-pricopie nouMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a aprobat, prin Ordin, „Calendarul activităţilor prevăzute în Metodologia privind echivalarea ECTC/SECT a învăţământului universitar de scurtă durată, realizat prin colegiul cu durata de 3 ani sau institutul pedagogic cu durată de 3 ani, cu ciclul I de studii universitare de licenţă, pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar”.Până la 1 septembrie 2015 vor fi eliberate atestatele de echivalare valabile pentru ocuparea funcţiilor didactice în învăţământul preşcolar şi preuniversitar obligatoriu.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale, se  stabileşte în acest document că în perioada 1 – 31 octombrie 2014 se depun şi se înregistrează dosarele justificative în vederea echivalării pe baza ECTS/SECT. Totodată, afişarea listei cuprinzând cadrele didactice care îndeplinesc condiţiile de echivalare se face pe 14 noiembrie 2014, iar transmiterea la minister a situaţiei statistice se face în aceeaşi zi.

Definitivarea dosarelor incomplete ale cadrelor didactice se va realiza în perioada 17 – 28 noiembrie 2014, iar transmiterea datelor către MEN, pe data de 5 decembrie 2014. Transmiterea dosarelor complete, însoţite de observaţiile inspectorului şcolar pentru dezvoltarea resurselor umane, pe specializări, către instituţiile de învăţământ stabilite de MEN pentru echivalarea şi eliberarea atestatelor se face în perioada 10 – 19 decembrie 2014.

Evaluarea dosarelor la nivelul structurilor universitare care asigură formarea iniţială şi continuă a cadrelor didactice va avea loc în perioada 5 ianuarie – 30 mai 2015. Până la 1 septembrie 2015 vor fi eliberate atestatele de echivalare valabile pentru ocuparea funcţiilor didactice în învăţământul preşcolar şi preuniversitar obligatoriu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.