S-a modificat schimbarea, manuale vechi la clasele I-II


remus-pricopie nouConfruntat cu nemulțumirea fățișă a premierului Victor Ponta față de cum a gestionat problema manualelor noi pentru clasele I-II, ministrul Educației Naționale a ales soluția revenirii la manualele vechi. Doar că Abecedarele trebuie reeditate deoarece nu sunt transmisibile iar manualele de clasa a II-a nu corespund programei. Problema rămâne în continuare nerezolvată din perspectiva reformei iar vinovații de eșecul licitației încă nu s-au descoperit.

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a decis astăzi să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I până la finalizarea licitației privind manualele digitale.

Prin ordin al ministrului Educației, inspectoratele școlare județene au obligația ca, în regim de urgență, să completeze stocurile de manuale școlare pentru clasa I. Conform sursei citate, pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja în școli.

„Ministrul Educației Naționale este hotărât să ducă până la capăt procesul de modernizare a programelor școlare și a manualelor, în pofida blocajelor generate de editori. Din nefericire, piedicile permanente pe care aceștia le-au pus procesului de introducere a noilor manuale se răsfrâng asupra elevilor, privându-i de un act educațional modern, eficient, adaptat realităților și nevoilor societății contemporane. Pentru ca școala românească să poată oferi elevilor acele cunoștințe, abilități și competențe necesare unei integrări rapide și eficiente în viața economică, socială și culturală, este esențial ca procesul de înnoire și adaptare la exigențele europene a manualelor și a programelor școlare să continue cu celeritate”, se arată în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.