Noile manuale vor avea girul elevilor și profesorilor


CurajMinistrul Educaţiei,  Adrian Curaj, a declarat că manualele pentru învăţământul preuniversitar pe anul 2017 vor fi concepute în vara anului viitor în urma unor consultări publice cu beneficiarii, elevii şi profesorii, arătând că vor fi gata până în luna octombrie.

Noul ministru al Educației a declarat în această săptămână:”Pentru învăţământul preuniversitar va fi o curriculă inovativă şi aici sunt două mesaje importante: asigurăm predictibilitate şi inovăm. O să vedeţi că în zona de predictibilitate suntem în situaţia de a avea după un efort destul de lung, rezultate pentru noul cadru curricular clasa a V-a, clasa a IX-a, dar vom veni cu diferenţe anul acesta. O să vă spun pe scurt despre ce este vorba: manualele vor fi pilotate în vară. Nu s-a mai întâmplat acest lucru. Sigur, vor fi consultări până atunci, publice, dar vom avea, permiteţi să folosesc un termen în engleză – summer camp – şi curricula, manualele vor fi pilotate cu beneficiari, cu tot cu tineri, copii, care, împreună cu profesorii, care vor livra conţinutul, cu clase, astfel încât să înţelegem şi reacţia celor care sunt beneficiarii manualelor”.

Acesta  a adăugat că aceste manuale vor fi gata la timp, în luna octombrie, pentru a organiza licitaţiile pentru a avea manuale în 2017. „Este ceva nou, sunt convins că va fi spectaculos şi ne va ajuta cu adevărat să aducem picătura de inovare în ceea ce există acum, ceea ce înseamnă continuitate”, a  spus ministrul Adrian Curaj.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.