Liceul Roșia Jiu salvat deocamdată de Prefectură


Liceul RosiaInstituţia Prefectului Gorj a atacat în instanţă, la finele săptămânii trecute, hotărârea Consiliului Local Fărcăşeşti care prevedea desfiinţarea claselor de liceu de la Roşia Jiu, pe motiv că nu ar fi suficienţi elevi în anul şcolar 2016-2017. Prefectura invocă lipsa avizului de conformitate care trebuia dat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj dar sunt și alte probleme legate de această HCL, MENCS este organul care decide în cazul liceelor și, mai important, consilierii locali din Fărcășești, cei mai mulți din zona afectată de desființarea liceului, nu îndrăznesc să dea ochii cu alegătorii.

Prefectura Gorj s-a văzut nevoită să atace o hotărâre a CL Fărcășești din luna decembrie 2015 care desființează clasele de liceu de la Liceul Tehnologic Roșia Jiu. Pe principiul invocat de primarul Dănuț Bălu și consilierii locali, jumătate dintre liceele din Târgu-Jiu ar trebui închise sau elevii din zeci de localități ar trebui lăsați fără acces la liceu. Că lucrurile sunt neserioase iar interesele primarului necurate, apropo ar fi interesant să vedem câți îl apreciază pe un asemenea edil, a apărut problema ca liceul să fie mutat la Valea cu Apă, școala care nu îndeplinește condițiile legale de a avea PJ, după spusele aceluiași primar..

Prefectura judeţului Gorj a intervenit  în conflictul apărut între administraţia publică de la Fărcăşeşti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a declarat vineri pentru cotidianul ”Pandurul”  că instituţia a atacat în instanţă hotărârea luată de consilierii locali din Fărcăşeşti. ”În ceea ce priveşte situaţia liceului din localitatea Fărcăşeşti, am constatat că hotărârea a fost emisă fără respectarea prevederilor legale, deoarece era nevoie de un aviz de la Inspectoratul Şcolar Judeţean ori acest aviz nu există. Am considerat că este nelegală hotărârea respectivă şi am atacat-o în instanţa de contencios administrativ. Eu ştiu că acest liceu s-a înfiinţat cu avizul Ministerului Educaţiei, prin hotărâre de Consiliu Local. Este evident că atât administraţia publică de acolo şi ISJ Gorj trebuie să-şi facă împreună calcule, să vadă câţi elevi intră în următorul an şcolar în funcţie de evoluţia demografică. Ar trebui să existe o comunicare între autoritatea deliberativă şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj”, a spus Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj.

Furia primarului pentru Liceul Tehnologic Roșia Jiu este cu atât mai de neînțeles cu cât vorbim de un liceu cu rezultate medii, procentul de promovabilitate fiind mult peste ale unor licee tehnologice din Târgu-Jiu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.