Manifestările Brâncuşi, cu bâlbâielile obişnuite


 

Brancusi afis

 

Comemorarea a 59 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuşi va fi marcată festiv la Târgu-Jiu. Din păcate, în obişnuitul stil bâlbâit al Centrului Brâncuşi, comunicatul oficial a apărut abia după ce presa locală a tras cuvenitul semnal de alarmă. Că e vorba de grabă o putem vedea chiar pe site-ul Centrului Brâncuşi la „manger” Doru Strâmbulescu.

„Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Institutul Cultural Român și Filiala Târgu Jiu a UAP din România, în parteneriat cu Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” organizează în data de 16 martie 2016 manifestarea „Brâncuși – Dincolo de timp”, cu ocazia împlinirii a 59 de ani de la trecerea în neființă a marelui sculptor român, Constantin Brâncuși.


Miercuri, începând cu ora 15,00, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu-Jiu, va avea loc vernisajul expoziției de sculptură „Tekar”, autor Tajó, membru al Filialei Timișoara a UAP din România. Prezintă dr. în arte vizuale Kelemen Gabriel.

În aceeași zi, de la ora 19,00, la Complex Anna Events de pe Insulița Jiului, se va lansa filmul de prezentare a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, în regia lui Cornel Mihalache.

Seara va continua cu spectacolul „Calea Îngerului Uman”. Muzica și conceptul artistic – Mihaela Vosganian. Invitați: Grigore Leșe, Cristian Lupeș, actorul Mihai Nițu, grupul de muzică și dans contemporan Interart și Cvartetul Passione. Coregrafia – Liliana Iorgulescu; proiecție video – Mihai Cucu. Intrarea se face pe bază de invitații.

Invitațiile pot fi găsite la Centrul Brâncuși din Parcul central şi la Centrul de Informare a Cetăţeanului din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.”

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.