Profesorii amenință cu ieșirea în stradă


Huica nouPrezent la emisiunea ȘCOALA GORJEANĂ de la N-SAT TV, emisiune moderată de jurnalistul Cornel Șomîcu, profesorul Constantin Huică-liderul USLI Gorj-a declarat că profesorii ar putea ieși în stradă în acest an dacă drepturile lor nu sunt respectate și onorate. Sindicaliștii acuză lipsa de dialog și restanțele care s-au adunat și pun în pericol procesul instructiv-educativ din școli.

La sfârșitul săptămânii trecute s-a aflat în Gorj președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, profesorul Simion Hăncescu.Cu acest prilej s-au discutat prioritățile programului sindicaliștilor pentru perioada următoare cum ar fi legea salarizării unice, pensionarea personalului didactic, la cerere, cu 3 ani înainte de limitele de vârstă prevăzute de legislaţia în vigoare, dacă are o vechime în învăţământ de cel puţin 25 de ani femeile, respectiv 30 de ani bărbaţii; învestirea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar cu exercițiul autorității publice, pe timpul și în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, în limita competențelor stabilite prin lege ș.a.
Constantin Huică, liderul USLI Gorj, a anunțat în premieră la N-SAT TV, că nu exclude mișcări sindicale de amploare în țară dacă actualul Guvern și, implicit, ministrul Educației, nu acceptă un dialog real cu reprezentanții sindicatelor din Educație. Sunt multe probleme nerezolvate de pe vremea fostului Guvern care trebuie soluționate ca să demonstrăm faptul că Educația este o problemă națională.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.