”Ziua Eroilor” la Colegiul Tehnic Nr 2 Tg-Jiu


Ziua Eroilor este o sărbătoare națională pentru țara noastră  pentru comemorarea celor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul nr. 1913 din 4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul Sărbătorii Înălțării Domnului , dată reconfirmată prin Legea pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți, dată la data de 24 august 1920 și promulgată prin decretul 3530 din 2 sept 1920.

Data sărbătorii a fost reconfirmată în 1940, într-un moment tragic pentru țară. În timpul  comunismului  prin Decretul nr. 71/1948 data a fost schimbată la 9 mai, reconfirmată prin Decretul 117/1977, dar după 1989 s-a revenit la data inițială.

De asemenea în data de 10 iunie, în România are loc pomenirea eroilor români la praznicul Înălțării Domnului. Sărbătoarea a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920 și consfinţită ulterior prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, când această zi a fost proclamată Sărbătoare Națională Bisericească, conform Patriarhiei Române.

De ZIUA EROILOR s-au organizat la Colegiul Tehnic Nr. 2 o serie de manifestări prin care s-a adus cinstire jertfei eroilor și s-a urmărit încă o dată dezvoltarea sentimentului de patriotism în rândul elevilor. Cunoașterea istoriei patriei este piatra de temelie pe care zidim valori morale precum spiritual civic, mândria națională întegrată în spiritual European actual.

Activitățile s-au desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Muzeul Arhitecturii populare al Gorjului Curtișoara, Asociația CULTUL EROILOR și au constat în: prezentarea de materiale despre istoria eroilor, prelegeri pe această temă, recitare de poezii patriotice, intonare de melodii populare în spirit patriotic de către elevii colegiului.

PROF. LUPULEȚ ION

PED. DIACONESCU MIRELA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.