Școala românească în secolul XXI


„Integrarea tehnologiei în educație, calea spre dobândirea competențelor secului XXI” este proiectul Erasmus +, prin care elevi și profesori din Târgu Jiu, Kamnik, Lisabona și Instanbul încearcă să identifice instrumentele digitale și abordările pedagogice prin care tehnologia poate să redefinească actul educațional transformând procesul didactic în unul în acord cu noile provocări ale globalizării și ale pandemiei produse de virusul Sars Cov 2.

Cum cele patru instituții au în comun profilul de Resurse naturale și interesul pentru dezvoltarea unor politici pentru protecția mediului, instrumentele și aspectele de pedagogie digitală au fost implementate pentru predarea/învățarea/evaluarea de conținuturi pentru discipline din domeniul Protecției Mediului.

În perioada 14-18 iunie 2021 , se desfășoară în mod virtual cea de a patra întâlnire din proiect, în cadrul căreia elevii celor patru parteneri parcurg conținutul unui opțional produs al proiectului.

Astfel, elevii au realizat o serie de activități atât în laboratoarele școlare cât și în teren ce au vizat:

-colectarea de probe de apă din râul Jiu, râul Tagus, râul Kamnik, Bosfor.

-efectuarea de experiențe pe probe de  apă  pentru a determina -culoarea,  NO2- (nitrați), duritatea totală, pH, conductivitatea, alcalinitatea, temperature (folosind instrumente digitale și telefoane inteligente)

-efectuarea de experiențe pe probe de  aer pentru a determina – temperatura, umiditatea, nivel CO2, nivel de zgomot  – folosind un dispozitiv realizat de elevi pe baza unei plăci Arduino.

-efectuarea de analize pentru a determina nivelul de  Calciu, Magneziu, Ca2+, Mg2+, duritate totală inclusiv pentru 6 tipuri de apă îmbuteliate și ape de la rețeaua locală.

Activitățile de până în prezent realizate de elevii gorjeni au fost realizate în laboratoarele de analize fizice-chimice și de informatică din cadrul Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, precum și în diverse locuri de pe insula de pe râul Jiu.

În zilele următoare, elevii vor continua aceste activități, urmând ca în joi, 17 iunie,, rezultatele să fie făcute publice în cadrul unei conferințe, simultan de către toți partenerii.  Până în prezent am putut afla de la tinerii implicați, că nivelul de zgomot, din partea de vest a insulei de pe râul Jiu este în cursul zilei preponderent de nivel mediu spre ridicat.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.